Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

Att lägga sig ner och ge upp för att sedan resa sig och gå vidare!

Av Sofia Eriksson - Lördag 5 jan 21:56

Hej kära Ni!


Nu är det 2019 och i slutet av 2018 hade jag en period av total hopplöshet och trötthet. Värk som städigt påminner om att det ändå inte finns mer att göra, nu får jag vara nöjd...jag har ju ändå genomgått många operationer. Skuller jag och min kropp verkligen orka fler? Jag låg och funderade på mina alternativ, kom inte på några. Att ringa en doktor...har ingen. Ingen som kan hjälpa mig. Ingen som vill. Bara Åke, och han jobbar i Stavanger och bor i Florida. Jag pratade med honom och var nära att sätta mig på tåget och ta mig dit. Men orkar inte. Så jag tog paus. Njöt av jul och nyår med nära och kära. 


Men nu är det 2019. Nytt år och nya möjligheter!

Jag måste ju börja någonstans så jag kontaktade min smärtläkare i Västervik som hjälpt mig genom åren, detta tog tid då jag är utskriven och måste skriva ny remiss osv osv... Han tar emot mig snart och det han kan hjälpa mig med nu i första hand är smärtlindrig.


Jag har även bytt vårdcentral och väntar på att få en tid till min nya doktor som ska skriva en remiss till Dr Bo Bertilsson på Torvallakliniken. Han kan göra en ordentlig klinisk undersökning på mig för att sedan kunna skriva en remiss till Medserena Upright MRI Centre. 


Jag har gjort många röntgenunderssökningar här i Sverige men de kan inte påvisa den patalogin i nacken som bara blir synlig när en patient befinner sig i upprätt position. Det är omöjligt att se den instabilitet i nacken om man ligger still utan belastning. Men när man sitter upp och huvudet lägger sin tyngd på ryggraden kan man få en klar och tydlig bild av nackens skador. På Medserena Upright MRI Centre scannas alltså ryggraden i upprätt eller viktbärande position i olika vinklar. Jag väljer just London för att denna klinik är en av de bästa i världen och jag har läst att Professor Francis Smith som jag ska träffa där är mycket bra! Efter själva röntgenundersökningen får man träffa Professor Smith och gå igenom bilderna och han berättar hur man kan gå vidare. Man får även med sig en CD-skiva hem med alla bilder samt en fullständig rapport med förklaring.


Jag har ansökt om bidrag från försäkringskassan gällande internationell vård. Man kan alltså få själva röntgen betald om man får igenom detta hos försäkringskassan. Inte resa och logi dock.

Att man träffat en kunnig läkare som utfört en klinisk undersökning och remitterat patienten till Medserena tror jag kan underlätta fighten med försäkringskassan väsentligt när det kommer till ersättning.


Jag kommer nu att skriva hur allting går, och jag ser fram emot detta med spänning! Nu har jag energi och om det finns NÅGOT jag kan göra för att slippa denna konstanta värk i nacke samt den nervsmärta den medför, om det finns NÅGON som kan hjälpa mig så ska jag göra ALLT för att få den hjälpen och för att träffa den eller de personerna. Man lever bara en gång.

Jag gör detta för min skull, för min familjs skull och för alla er som lever med smärta i nacken och inte får den hjälp och utredning som vi alla är värda och berättiga att få! 


Nu kör vi 2019!!!


Kramar

/ Whiplashmamman

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pamela

Måndag 14 jan 12:29

Hej!
Har länge letat efter Åke Nyströms kontaktuppgifter!
Kom in på din sida då vi har samma besvär.

Hur kommer jag i kontakt med honom?

Mvh Pamela Svensson
Pamela.82@live.se

Sofia Eriksson

Torsdag 17 jan 20:18

Hej!
Dr Åke Nyström har senaste åren opererat i Stavanger. Han bor i Florida så han kommer med största sannolikhet inte att komma till Sverige.
Men du kan mejla honom på
nilsanystrom@gmail.com

all lycka!
kram Sofia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Eriksson - Torsdag 4 juli 21:21

 Kära Ni, Jag hoppas att ni alla har en skön och lugn sommar. Återhämtar er och umgås med nära och kära. Gör det som faller er in och håller modet uppe trots att solen nu lyser med sin frånvaro.   Jag har under våren besökt bästa Dr Bo C Bertil...

Av Sofia Eriksson - Tisdag 9 april 21:44

Kära Ni,   Ibland tar det sin tid innan jag uppdaterar denna blogg. Som jag tidigare skrivit måste jag alltid smälta det jag är med om, allt måste falla på plats. Sedan snurrar ju vardagen på med allt vad den innebär, hämtning och lämning av barn...

Av Sofia Eriksson - Söndag 3 mars 11:52

Kära Ni, som alltid behöver jag alltid tänka, fundera och låta allt sjunka in innan jag sätter mig med datorn i knät och börjar skriva.    Vet inte vad jag ska skriva eftersom det just nu bara är kaos i huvudet, en massa frågetecken. Frustratio...

Av Sofia Eriksson - Torsdag 14 feb 20:40

Kära Ni,   Glad alla hjärtans dag önskar jag er alla. Jag är dock en person som tycker att varje dag räknas, att vi ska visa varandra kärlek, omtanke och medmänsklighet alltid. Däremot är jag även en person som älskar att fira, att göra det lil...

Av Sofia Eriksson - Fredag 8 feb 19:51

Kära Ni,   Under mitt senaste besök hos Dr Bertilsson konstaterades neuropatisk utbredning framförallt kraniocervikala övergången och C6. Nervstamspåverkan, påverkan på centrala nervsystemet. Uttalad nervpåverkan framförallt hyperreflexi från C6 ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ whiplashmamman med Blogkeen
Följ whiplashmamman med Bloglovin'

Whiplashmamman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se